Flottakezelés és az előnyei

Ha céged van akkor biztosan tudod, hogy a flottakezelés egy remek lehetőség arra, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a céges autóból. És amíg néhány éve még sok (de legalább is több) autó kellett ahhoz, hogy flottád legyen és élvezhesd a flottakezelés előnyeit, ma már egyetlen autó is elég. De miért éri meg neked? Megírjuk.

De mit jelent a flotta szó?

A flotta egy többjelentésű szó, azért hangzik elsőre idegenül, mert inkább úgy ismerhetted, hogy a flotta hajók nagy csoportja vagy hajók összessége. Van másik jelentése is, hiszen a flotta átvitt értelemben személyautók vagy teherautók, buszok, repülők bármely csoportja, amelyik egy irányítás alatt együtt dolgozik, végzi a feladatát. Így máris érthető, miért mondjuk azt az autókra (mondjuk csoport, vagy sokaság helyett), hogy autóflotta, és miért hívjuk flottakezlésnek azt, amikor valaki egy havi fix díjért segít az autóddal kapcsolatos dolgokban.

De mik a flottakezelés előnyei?

A flottakezelés előnyei

Logikátlannak tűnik a flottakezelés, hiszen miért fizetnél azért, amit te is meg tudsz csinálni az autókkal – gondolhatod – ettől függetlenül van néhány kikerülhetetlen előnye.  Íme.

1: Már egy autótól is kérheted

És egy új előny, hiszen 5-10 éve még valóban csak a legnagyobb cégek – olyanok, amelyeknek sok autójuk van – kérhettek flottakezelést, ma már azonban akár egyetlen autót is belevonhatsz és máris megkapod ugyanazokat az előnyöket, amelyeket a nagy cégek is élvezhetnek.

2: Segíthet a pénzügyekben és a döntésekben

A jó flottakezelő segíthet jó döntést hozni. Előfordult már, hogy egy cég elhatározta, hogy vásárol majd 4 autót, 1.2-es motorral és az volt a terv, hogy ezekkel a kollégák majd körülbelül évi 40 000 kilométert mennek. Azt a tanácsot adtuk, hogy ha 4 évre vetítjük akkor az autók (legtöbbször országúton) mennek majd 160 000-180 000 kilométert. Ez egy 1,2-es autóval – bár kevesebbet fogyaszt – kényelmetlenebb, mint egy 1,6-os, ráadásul átgondolandó, hogy a dízel nem jobb választás-e, mint a benzines? A flottakezelő ilyen döntésekben is szívesen segít, számíthatsz például ránk, ismerjük az autókat.

3: A teljes körű karbantartás

Ez hatalmas nyugalmat adhat hiszen, ha mi kezeljük a flottádat akkor a legapróbb részletekre is odafigyelve karbantartjuk az autót (autóidat). Ha ettől függetlenül meghibásodik, vagy bármilyen különleges helyzetbe kerülsz, esetleg meghúzzák akkor kijavítjuk és a javítás idejére kölcsönautót biztosítunk így egyetlen forint veszteség sem ér majd téged.

4: Jó áron értékesítjük, ha szeretnéd

A flottás autók sorsa végül (majdnem) mindig ugyanaz: előbb-utóbb lecserélik őket, és eladják. Ha mi kezeljük a flottádat akkor szívesen segítünk az autó értékesítésében is, majd a futamidő végén, vagy akkor, amikor szeretnéd.

5: Számtalan pénzügyi megoldásban segíthetnek

Tudtad, hogy a bérelt gépkocsi, mérlegen kívüli tétel? Javulnak a hitelképességet bemutató pénzügyi mutatók, ha ilyen autód van, vagy ilyen konstrukciót választottál. Ráadásul a bérleti díj a társasági adóalapot csökkenti, mivel teljes mértékben költség.

Akár már egyetlen autó lehet flottás: kérd a segítségünket és mindent elmondunk, segítünk átgondolni.

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés