Ezért fontos jól beállítani a futóművet

Ha most kimennél az autódhoz és megvizsgálnád a gumikat, a gumik kopását, akkor valószínűleg azt látnád, hogy nem egyenletesen, és nem ugyanolyan mértékben kopott. Ez a rosszul beállított, vagy elállítódott futómű miatt van, és nem jó. Elmondjuk, miért érdemes jól beállíttatni a futóművet!

Ezért fontos a jól beállított futómű

Elsősorban azért, mert ha nincs jól beállítva akkor előfordulhat, hogy a kelleténél gyorsabban fognak kopni a kocsid gumijai, vagy ami még bosszantóbb: lehet, hogy csak az egyik gumid fog jelentősen hamarabb tönkremenni, és emiatt kell majd venned legalább kettőt.

De a rosszul beállított futómű az elektronikában is okozhat gondot: ha olyan autód van amiben van ABS, elektronikus fékerőszabályozó, esetleg ASR vagy HSA (visszagurulás gátló) azok működésében okozhatnak kis zavart a rosszul beállított futóművek, arról nem is beszélve, hogy a kormányzásba is beleszól.

Egyébként az egész nem a te hibád. Nem te állítod el a futóművet: belemész kikerülhetetlen kátyúkba, úgy kell parkolnod, hogy „felállsz” magaslatokra, göröngyös földúton mész. Ezer oka lehet annak miért állítódott el a futóműved.

Most jön az ősz, ilyenkor a legészszerűbb beállítani. Máris mondjuk, hogy miért.

Futómű beállítás ősszel

Hamarosan le kell cserélned a nyári gumidat télire. Egy téligumi garnitúra (ha eredeti gumikról beszélünk) akkor 60 000 forinttól indul, ha a tavalyit / tavaly előttit rakod fel akkor is ennyiért vetted. Ha a téli gumikat egy rosszul beállított futóműre rakatod fel, akkor előfordulhat, hogy a tél végére elkopik a gumi és jövőre vehetsz újat.

Ezt tudod elkerülni úgy, ha most beállíttatod.

Ez történik a futómű beállításkor

A futómű beállítás nem tart sokáig. A Hunter Hawk Eye (ez sólyomszem, de elég fura lefordítani) percek alatt felméri a kocsid futóművét, és extrém pontosan (plusz villámgyorsan) tökéletesre állítja a futóművedet és százezreket spórol meg neked.

Kattints, és tudd biztonságba a kocsidat, gyere el hozzánk futóműállításra.

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés