Érvek az új autó mellett

A vadonatúj autó kiválasztása és megvásárlása egy izgalmas időszak, egy nagy lépés az életedben. De szinte biztos, hogy azonnal lesznek páran, akik majd le akarnak beszélni róla különböző indokokkal: például azzal, hogy drága, nem éri meg, sokat veszít az értékéből, meg amúgy is minek az? Mi épp ezért összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy miért vásárolj új autót.

Az első új autóm

Van egy új autó vásárlási élményem olyan, amit – szerintem – mindenkinek meg kell élnie. Az első új autóm egy Fiat Stilo volt. Azért esett rá a választás mert az árához képest extrém jól fel volt szerelve. Rengeteg légzsák volt benne, kipörgésgátló, elektromos ablakok mindenhol, és még egy csomó olyan extra amire nem is emlékszem. Arra viszont határozottan igen, hogy milyen fantasztikus érzés volt bemenni a szalonba, válogatni, és beleülni a nulla kilométeres autóba, miközben érezted azt a tipikus „új autó illatot”, ami amiatt hónapokig légfrissítőre sem volt szükség. Büszke voltam magamra azért is mert megtehettem, és arra is, hogy vettem magamnak egy csúcskategóriás biztonságot. Akkor elhatároztam, hogy ha csak tehetem mindig új autóra cserélem le a régit.

De nem csak ezek az érvek szólnak az új autó mellett. Összegyűjtöttünk párat és ha elolvasod őket észreveszed: nem is új autót veszel, hanem….

1: A megbízhatóságot

Nagy valószínűséggel az otthonod után az autód a második legdrágább vagyontárgyad. Élhetnénk azzal a sztereotípiával, hogy ami drága az valószínűleg jó minőségű, és megbízható, de még csak nem is kell párhuzamot vonnunk. Ha új autót vásárolsz akkor a szalon ad jó néhány év garanciát. Ez a megbízhatóság záloga, egyszerűen nem fog tönkremenni az autód.

2: A biztonságot

Harminc évvel ezelőtt egy Trabanttal kellett elindulnod nyaralni a Balatonra. Láttál már Trabantot? Akkor tudod, hogy tulajdonképpen farostlemezből, vagy valami hasonló anyagból volt. Állítólag egyszer egy ló megette véletlenül a felét, de ha a maximális sebességével haladva (ami olyan 100 lehetett) balesetet szenvedtél, szinte biztos, hogy nagyon komolyan megsérültél. Abban az autóban nemhogy légzsák, vagy bármilyen más téged védő eszköz sem volt, de szinte egy papírdobozban ültél. A mai modern autókkal biztonságot is vásárolsz. Biztonsági öveket, légzsákokat, különböző passzív védelmeket (kipörgésgátlót, hegymenet asszisztenst, sávelhagyás figyelmeztetést és sorolhatnánk). Egy új autó mindig biztonságosabb, mint a régi.

3: Hatékonyságot

Térjünk vissza egy percre a Trabantra. Legalább 7-8 litert fogyasztott 100 kilométeren. Úgy, hogy (talán) 600 köbcentis volt a motorja. A mai autók ötször ekkora motorral ennek a felét fogyasztják ugyanezen a távon. És vásárolhatsz akár hibridet, vagy teljesen elektromos autót is. Sokkal hatékonyabb, és sokkal gazdaságosabb lesz, és kevesebbe kerül majd fenntartani és használni, mint egy régit.

4: Mert lesz vásárlásösztönző kedvezmény

Azért is érdemes új autót venned, mert gyakran kapsz vásárlásösztönző kedvezményeket, amiket érvényesítve gyakran több százezer forintot tudsz megtakarítani.

5: A csúcstechnika miatt

Emlékszel még a Fiat Stilora? Minden idők legnagyobb bukása lett a Fiat gyárnak, mert egyszerűen nem akartak elromlani. Az volt az üzleti terv, hogy veszteséggel adják el az autókat (ne feledd, annyi elektronika, és annyi extra volt benne mit egy felsőkategóriás kocsiban), hogy aztán majd az éves szervizek, és a többi szerviz visszahozza az árát az élettartam alatt. Csakhogy nem akart elromlani. Merthogy csúcstechnikát raktak bele.

Ahogy a mai új autókba is, kezdve az olyan „hétköznapiaktól”, hogy már számos autógyártó olyan funkciókat vezetett be autóiban, amelyek lehetővé teszik a telefon és az autó szinkronizálását, így könnyedén kezdeményezhetünk hívásokat anélkül, hogy el kellene vennünk a kezünket a kormányról. Vagy éppen a kedvenc zenénket hallgathatjuk, netán GPS van előttünk. És ezek csak a kényelmi csúcstechnikák, mert rengeteg olyan elektronika is van az autókban amelyik segíti a vezetést.

6: Mert új és mert megajándékozhatod magad vele.

Ne feledjük el az érzést, hogy van egy új autónk. Amit még senki nem vezetett, amibe még senki nem, ült, amelyik modern, szép, és amelyikkel ezer és ezer közös kalandunk lesz.

Kattints, nézz szét az új Fordok és az új Hyunday-ok között, és válaszd ki a neked legjobban megfelelőt. Ismerd meg őket.

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés