Az elektromos autó előnyei

Sokan a mai napig idegenkedve tekintenek a „zöld rendszámos” elektromos autóra mert drágállják, kiforratlannak tartják, és nem pontosan ismerik az előnyeit. Pedig egy elektromos autónak számtalan meggyőző előnye van. Összegyűjtöttük, ismerd meg, mert lehet, hogy mindent megváltoztatunk, amit az elektromos autókról gondoltál.

Azonnal a legfontosabb, amit tudni szerettél volna

Bár jelenleg az elektromos autók drágábbak, mint a dízel, vagy benzines változatok, egy teljesen elektromos autó kilométerenkénti költsége legfeljebb egynegyedébe kerül, mint ugyanekkora távolság egy hagyományos benzin vagy dízel autóval. Mivel ezek a megtakarítások mindennaposok, ezért egy elektromos autó hamar behozza az árát. (Elég csak abba belegondolni, hogy a mai napig vannak ingyenes töltőállomások, azaz az üzemanyag technikailag ingyenes) De van itt még néhány fontos előny.

Olcsóbb a fenttartása

Az elektromos autót nem csak használni olcsóbb, hanem fenntartani is. Egy átlagos elektromos autó mindössze 7000 alkatrészből áll. Egy ugyanilyen kategóriájú benzin vagy dízel autó 20 000 alkatrészből áll és rengeteg benne a forgó, mozgó, kopó. Az elektromos autót azért is könnyebb fenntartani mert viszonylag kevés a szervizigénye, és nincsenek drága alkatrészek, rendszerek benne. Ezért, ha meghibásodik akkor gyorsan, könnyebben, és költséghatékonyabban javítható. Ez pedig kihatással van az éves fenntartási költségekre.

Jobb a környezetnek

Ezt sokan tudjátok, és teljesen nyilvánvaló, hogy egy amíg egy dízel autó károsanyag kibocsátása magas, addig egy elektromos autóé nulla. Ha elektromos autót vásárolsz akkor (passzívan) véded a környezetedet is, és felelősen jársz el. Szerintünk az is előny, hogy az elektromos járművek csendesebbek, mint a benzin / dízel járművek, ami kevesebb zajszennyezést jelent.

Biztonságosabbak

Az elektromos autók súlypontja (tömegközéppontja) alacsonyabban van, mint egy benzines/dízel autóé, ezért kevésbé valószínű, hogy felborulnak. Fura, de egy elektromos autó esetében a tűz vagy robbanás kockázata is kisebb, miközben – épp az új technológia miatt – sokkal jobban megvédenek téged és az utasodat egy esetleges ütközéskor, mint a régebbi autók.

Tankolás, ami töltés

Egy elektromos autót szinte pont úgy kell feltölteni (tehát tankolni bele) mint akár egy mobiltelefont. Már van rengeteg (egyelőre ingyenes) töltőpont, de akár, amikor hazaérsz, otthon is tölteted. Egyszerűen rácsatlakoztatod az áramra, és készen van, reggel mehetsz vele tovább igaz a töltés 6-8 óra is lehet. De ez nem baj, mert már léteznek gyors töltők. A gyors töltők felgyorsíthatják a folyamatot és a legtöbb autót körülbelül 80% -ig feltölthetik egy óra alatt.

Jobb a vezetési élmény

Az első dolog, amit a sofőrök észrevesznek, amikor elektromos autóra váltanak a csend, ami sokkal kényelmesebb, pihentetőbb vezetési élményt nyújt. A vezetési élményt növeli az is, hogy minden elektromos autó azonnali nyomatékkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy amint rálépsz a gázpedálra, azonnal reagál a kocsid. Ami ideális a városi vezetéshez.

Kimagasló dizájn

A legjobb formatervezők, és mérnökök készítik az új elektromos autókat, éppen ezért elképesztően modernek, és szenzációsan szépek. Nézd meg például a Hyunday Ioniq-ot itt. https://rcarnet.hyundai.hu/modellek/ioniq-ae

Keress minket, ha elektromos autót szeretnél, gyere el a szalonunkba, és tekintsd meg a Hyundai elektromos autóinkat.

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés