5 ok amiért imádni fogod a Hyundai Kona-t

Ha most marketingcikket írnánk, akkor biztosan úgy kezdnénk, hogy a Hyundai mindig meglep téged valamivel. Most éppen ezzel a csodálatos formatervezésű, esztétikus, könnyen vezethető, akár elektromos változatban is megvásárolható Konával. De nem olyan cikket írunk, ezért csak összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes kipróbálod, és amiért szerintünk szeretni fogod a Hyundai Kona-t.

Kona, Kauni: mit jelent a kocsi neve?

Nem az első (és valószínűleg nem is az utolsó) eset az, hogy egy autó különböző nyelvterületeken különböző néven fut. Így járt a Kona is. Az autó eredetileg Hawaii egyik partszakaszáról kapta a nevét, ám a cona szó (amit ugyan nem k-val, hanem c-vel írnak, de kona-nak ejtenek) a portugál, és a brazil szlengben éppen a női nemi szervet jelenti, ezért ott Kauni-ra keresztelték a SUV-ot.

Ez csak egy kicsi kitérő, te nem ezért fogod szeretni a Kona-t elmondjuk, hogy miért.

1: Az ára miatt.

Fura, hogy egy autónál az árával kezdjük – különösen akkor, ha tudjuk, hogy a hirdetések gyakran trükköznek az árral, és elérhetetlenül alacsonyra áraznak egy autót a reklámkampányban, azért, hogy felkapd rá a fejed – de a Kona ára tényleg figyelemre méltó. Sikerült meglepően alacsonyan tartani úgy, hogy már a kocsi alapfelszereltsége is magas.

2: Mert takarékos

Mindent úgy terveztek meg az autón, hogy takarékos legyen. Hatsebességes váltót kapott, azért, hogy minél alacsonyabb fordulatszámon tudjon haladni. Turbófeltöltős benzinmotorral gyártják, ami szintén optimálisan alacsonyan tartja a fogyasztást. Első kerék meghajtású ami megint ezt segíti: nem csoda, hogy „alig fogyaszt”

3: Mert élmény vezetni

Tudjuk, hogy ezt minden autóról megírják (végül is ki írna olyat, hogy ezt az autót rossz vezetni, vagy azt, hogy semmiféle vezetési élményt nem ad) de a Konát tényleg élmény vezetni. SUV, szóval nem kicsi, de könnyen fordul, könnyen navigálható. A vezetőnek minden kézre esik, számtalan vezetést segítő technikát pakoltak bele (oké, ez talán elvárt 2020-ban) szóval, tényleg szuper. És hosszú távon is, mert kényelmes.

4: Csúcstechnológia

A Hyundai Kona telis tele van csúcstechnológiával. Ha azt írjuk, hogy head up display-jel rendelkezik, akkor nem biztos, hogy pontosan tudod, hogy mi az. Képzelj el egy átlátszó kivetítőt (tökéletes fényerővel) ami minden pillanatban segíti a vezetésedet: látod rajta a legfontosabb infókat. Azt, hogy mennyivel mész a navigációt, és egy sor fontos adatot. Az szinte már természetes, hogy vezeték nélkül tölti a telefonodat. De az ADAS-ról külön kell szólnunk.

5: Az ADAS (avagy a Smart Sense)

Ez lesz az, ami lenyűgöz, hiszen a Kona figyeli a gyalogosokat vagy bármilyen lehetséges ütközés veszélyét, és figyelmeztet rá. Ha nem reagálsz, vagy nem elég jól reagálsz akkor beavatkozik, akár ki is védi helyetted az ütközést. A sávtartó asszisztens már természetes, ahogy a holttér figyelő is. A Kona tulajdonképpen a ma elérhető összes technikát beveti azért, hogy megóvjon téged, és minden segítséget megad ahhoz, hogy biztonságosan vezess.

Gyere, ismerd meg (akár elektromos változatban is) az új Konát!

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés