Gépi automata váltó olajcsere

Gépi olajcsere, amivel a teljes mennyiség cserélhető,és az öblítés elvégezhető

Az automata váltók esetén kiemelten fontos az olajcsere. Ez egy olyan karbantartás, amit típustól függően 60.000 és 120.000 km között minden automata váltó esetén el kell végezni.
Bizonyos típusoknál a gyártó nem ír elő csereperiódust, de a tapasztalt azt mutatja, hogy ezeknél az autóknál is indokolt a rendszeres olajcsere az automata váltóban. Az automata váltó speciális kialakítása miatt, a teljes töltet cseréjéhez szükséges egy speciális gép, ami az olajcsere melett a váltó öblítését is elvégzi.

Gépi automata váltó olajcsere

A teljes mennyiség cseréje a váltó öblítésével, csak egy erre a célra kifejlesztett speciális gép segítségével végezhető el.

Tesztkör

A tesztkör az automata váltó helyes működéséről győződünk meg, és felmelegítjük az olajat a cseréhez

Szűrő cseréje

Kicseréljük a váltóolajszűrőt, azoknál a típusoknál, ahol erre lehetőség van.

Hibakód kiolvasás

Kiolvassuk az autó hibakód tárolóját, ezzel is ellenőrizve a váltó állapotát az automata váltó olajcsere előtt

Automata váltó olajcsere

Az automata váltó olaj teljes mennyiségét cseréljük. Olajcserélő gépünk segítségével az öblítéses technológiát használva nem marad régi olaj a rendszerben.

Az egyik legfontosabb karbantartás az automata váltó olajcsere

Az időben elvégzett olajcsere jelentősen megnöveli az automata váltó élettartamát, megelőzi a meghibásodásokat, de a hibás automata váltót nem javítja meg.

Miért ennyire fontos az automata váltó olajcsere?

Az elmúlt évek szerviztapasztalata megmutatta, hogy annak ellenére, hogy bizonyos típusok esetén gyártó a gyári töltetet a teljes élettartamra ajánlja, az el nem végzett automata váltó olajcsere, korai meghibásodásokhoz vezethet. Bátran kijelenthetjük, hogy az automata váltóban is fontos a rendszeres olajcsere.

Az automata váltó olajcserével megelőzhetők az olyan kezdeti tünetek, mint a rángatás. Az automata váltó olajcsere megelőző karbantartást ad, de nem javítja a meglévő hibát.

A megfelelő karbantartás segítségével hatékonyan növelhető az automata váltó élettartama, emellett az automata váltó működése befolyásolja a menetkomfortot is.

A legtöbb automata váltó, annak szerkezeti felépítése miatt, olaj hagyományos leengedése után, az elhasználódott olaj több, mint fele bent marad a váltóban.
A teljes töltet cseréje egy speciális géppel oldható meg, aminek segítségével elvégezhető a gépi automata váltó olajcsere. A gép nem csak a teljes mennyiséget cserélni, de át is öblíti a rendszert, így biztosítható, hogy csak friss lesz marad a váltóban.

A fent részletezett technológiai sajátosság miatt az ajánlatunkban előfordul, hogy több olaj mennyiséget tüntetünk fel, mint a teljes olajtöltet. A különbség az öblítéses technológia szükségletéből adódik. Az automata váltó olajcserét, valamint az öblítést minden esetben addig végezzük, ameddig tiszta olajat nem látunk a gép ellenőrző ablakán.

Az automata váltó olajcseréjének a fontosságával a toltalcar.hu is foglalkozott.

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés