Miért létezik autó konfigurátor?

Ha valaha gondolkodtál már új autó vásárlásán (vagy vettél már új autót) akkor szinte biztos, hogy nem tudtad kikerülni az „autó konfigurátort”. Az autó konfigurátor nem más, mint egy program, vagy egy szempontrendszer, amin bizonyos opciókat kikapcsolva, bekapcsolva a magad képére szabhatod a leendő autódat. De miért létezik egyáltalán ilyen?

A fapados és a kettő változat

Biztosan hallottad már azt a szót, hogy „fapados”. Régen (és tulajdonképpen ma is) azok az autók számítottak fapadosnak amelyek az alapfelszereltséget ajánlották neked: például egy – bármilyen autó – régen, fapados volt, ha – mondjuk – az index, a kormány, a pedálok a fordulatszámmérő, és egy rádió volt az autó alapfelszereltsége. Rögtön ráírták a kocsira, hogy „de Luxe” ha a rádió magnós volt, és ha járt az autóhoz (például) elektromos ablak, vagy 5 sebességes volt nem 4. És – néha – volt még egy verzió, amiben esetleg még 2-3 (ma már megmosolyogtató) kiegészítőt is belezsúfoltak az egy újabb nevet kapott.

És kész, ez a 3 féle autó volt. Tessék, lehet választani.

Aztán – idővel – eljött a konfigurációk kora. De miért?

Az autó konfigurálás kora

Egy ideig – az autógyártás robbanásszerű fejlődéséig és a különböző elektronikai eszközök megjelenéséig – nyugati autók is 2-3 változatban voltak elérhetőek. Aztán a fejlődéssel együtt megjelentek az autó konfigurátorok, ahol fel lehetett tuningolni az autódat.

Most már kiválaszthattad az autód felszerelését, és emellé még rakhattál bele (vagy adhattál hozzá) olyan dolgokat mire szükséged volt. Például kérhetted a kocsit ABS-szel, vagy „elektomos hátsó ablakokkal” esetleg „4 légzsákkal”

De miért jó ez, és kinek?

Ezért létezik az autó konfigurálási lehetőség

Képzeld el, hogy autógyárad van. Legyártasz 2-3 változatot egy autóból, és piacra dobod. Lesznek, akiknek tökéletes autót készítettél, minden benne van azok közül, amit szeretnének és elégedettek lesznek az ár érték aránnyal. Lesznek azonban mindig olyanok (és sokan), akinek csak „majdnem” találtad el az ízlését, mert (például) neki nagyon fontos az, hogy a leendő autója tartalmazzon számára fontos, és vonzó dolgokat.

Az autógyártó azonban nem találgathat. Nem készíthet el 200 féle autót, és nem várhat arra, hogy a budapesti szalonba megérkezzen valaki, akinek éppen olyan autó kell, amelyik lila, van benne 4 légzsák, ABS, ASR, és légkondi, de nem kell ködlámpa, viszont legyen benne zöld kárpit, és pohártartó, plusz belső szőnyeg. Nem kell a belső hangulatfény, cserébe legyen kulcs nélküli az indítás.

Mert lehet, hogy a világon 3 ember szeretne ilyet.

A legjobb megoldás erre a konfigurátor.

Ami megadja neked arra a lehetőséget, hogy az alap autón kívül még belerakass mindent, amit szeretnél, és ami neked fontos. Persze, kompromisszumot kell hoznod mert valószínű, hogy ebben az esetben heteket, akár hónapokat is kell majd várnod az (egyedi) autódra.

Nálunk is van arra lehetőséged, hogy kompromisszumok nélküli autót „rakj össze” magadnak. Szeretettel várunk a szalonunkban!

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés