Ezért lesz Ford Puma a következő autód

Alig több mint tíz évvel ezelőtt a Ford piacra dobta a Ford Kugát, amelyik azonnal meghódította a piacot, és pillanatok alatt Európa egyik legkeresettebb crossoverévé vált. Szakértők szerint valami ilyesmi várható most is mert a Ford Puma SUV szintén sikerre van ítélve. De miért gondoljuk, hogy a Ford Puma lesz a következő autód? Olvasd el a cikket, és megtudod.

De mit is jelent az SUV?

Az új Ford Puma egy SUV, és bár számtalanszor láthattad már leírva ezt egy autómárka mögött, beszéljük meg, hogy pontosan mit is jelent az SUV.

Az SUV egy mozaikszó, Sport Utility Vehicle angolul ami – szó szerinti fordításban – „sport célokra való haszongépjármű”-vet jelent. Mi itthon inkább utcai terepjáróknak vagy (nagyon szabad fordításban) afféle szabadidős sport autónak fordíthatjuk. Az SUV-k előnye, nagyobbak, magasabbak, mint a többi autó, ez pedig most trendi. Bár a Ford Puma SUV azért térjünk ki egy mondattal a crossoverekre.  A crossover a SUV „kistesója”, aza z kisebb, kicsit más de a funkciók hasonlók.

Most, hogy tisztáztuk, hogy a Ford Puma miért is SUV, térjünk rá arra az 5 pontra, amiért úgy gondoljuk, hogy a Ford Puma lesz (vagy lehet) a következő autód.

5: Mert szuper – élmény – vezetni

Amikor reggel kiállsz a garázsból, és beülsz a Ford Puma-ba, akkor – elsősorban – nem azon fogsz gondolkodni, hogy milyen csodaszép színben választottad, vagy azon, hogy mennyire áramvonalas, és nem is azon, hogy milyen messzire világít vajon a lámpája. Nem azt mondjuk, hogy ezek nem fontosak, de az tény, hogy a legjobban a vezetési élmény érdekel majd: és az tökéletes. A Ford Puma egy szuperül vezethető tökéletes autó, amit – noha SUV – könnyű vezetni.

4: Az okospadló

Néha a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek. A Pumában például a csomagtartóban van egy „megabox”-nak nevezett tárolóhely. Ez egy olyan műanyag rész, ahova akármit rakhatsz: a sáros csizmától (vigyázz most bevetünk egy kis pszichológiát) a golfütőiden át (itt a pszichológia mert most felkapod a fejed, hogy ugyan ki golfozik) amit akarsz. Aztán ráhajtod a csomagtartó szőnyegét, és elrejtetted, ráadásul egy olyan zárt térbe, ahol lehet kosz, vagy sár, vagy víz: mindegy, mert műanyag az oldala, és kimoshatod.

3: Elképesztő passzív / aktív védelem

A Ford Pumában rengeteg olyan innovatív megoldás van amelyikről nehéz eldönteni, hogy a vezetési élményt növeli vagy a biztonságodat, esetleg mind a kettőt (inkább mind a kettőt).  Képzeld el, hogy van a kocsidban adaptív sebességtartó automatika, ami figyeli az előttünk haladót, és az ő tempójához igazítja a miénket. Vagy egy olyan kormányrásegítés, amelyik segít kikerülni az előttünk levő autót, tárgyat (érzékeli, ha nem elég jól kormányzol) és ezzel megelőzi a kisebb nagyobb baleseteket. Tulajdonképpen nem is autót veszel, hanem biztonságot.

2: Vezetési tulajdonság váltó

Valószínűleg ez lesz az a funkció, ami lenyűgöz majd. Képzeld el, hogy az összes vezetési tulajdonság testre szabható és egy gombnyomással kiválaszthatod, a normál, az ECO, sport, csúszós út és terepjáró üzemmódot. Abban a pillanatban a kocsid ezen (beállított, de konfigurálható) módban működik. Neked csak dönteni kell melyik az éppen kedvedre való.

1: Mert ötcsillagos a töréstesztje

Mármint az Auro NCAP tesztjein szerzett az autó maximális 5 csillagot. És neked a maximális biztonság jár, szerintünk.  Ismerd meg, kattints, és vidd el egy körre de vigyázz, mert elragadó!

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés