Autószerelő vagy autószerviz: melyiket válaszd?

Bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy elromlik az autód. Azon túl, hogy nyilván váratlanul ér, fennakadásokat okozhat az életedben ez a szituáció egy döntés elé is állít: hova vidd az autódat, egy autószerelőhöz, vagy egy szervizbe? A szerelő és a szerviz mellett is van érvünk, elmondjuk melyiket mikor érdemes választani.

Három embertípus: te melyikbe tartozol?

Autószerelés szempontjából mindössze háromféle ember létezik. Az első csoportba azok tartoznak, akik egyáltalán nem értenek az autókhoz ezért ahogy gond van vele, szakemberhez fordulnak. A másik (ellentétes oldalon álló) csoport azok, akik kiválóan értenek hozzá: az autószerelők, különböző mesterek: ők tudják a megoldást és megjavítják az autójukat. Van egy harmadik csoport is, akik szeretnek bütykölni: tudod, állnak az elromlott autó mellet és ezt-azt kiszerelnek, aztán vissza, hátha sikerül megjavítani.

Ha nem vagy autószerelő, vagy nem szeretsz bütykölni (esetleg nem értesz hozzá) akkor segítségre van szükséged, ha elromlott az autód. De hova vidd, kire bízd? Autószerelőhöz, vagy szervízbe. Mindkettő mellett van érvünk.

Ezért vidd az autódat szerelőhöz

Rengeteg érv szól az autószerelő mellett, összegyűjtöttünk néhányat, ezek segíthetnek eldönteni, hogy jó választás-e számodra.

1: Mert ismersz egyet

Biztosan ismersz egy olyan autószerelőt, akit vagy ajánlottak, vagy te tudod róla, hogy jó, „ügyes kezű”, ráadásul közel is lakik hozzád. Logikus választás lehet, hogy ha elromlott az autód elviszed valahogy hozzá.

2: Olcsóbbnak hiszed

Sokan gondolják azt, hogy egy autószerelő olcsóbb lesz, mint egy szerviz, ez azonban egyáltalán nem biztos. Főleg, ha beleszámolod azt, hogy te szerzed az alkatrészt, és gyakran megcsúsznak a mesterek: ez rengeteg extra idő neked.

3: Mindent elintéz: ezért kényelmes

Gyakori, hogy az autószerelő azt vállalja, hogy ő majd mindent elintéz: beszerzi az alkatrészt, beszereli, ez pedig kényelmes lehet neked. Igaz, az egész egy káoszba fullad és a végén nem biztos, hogy teljesen tiszta számodra, hogy mit is csinált és mit is cserélt ki, miért volt addig ott nála az autód, és mi került ennyibe?

4: Kompromisszumkész

Az autószerelő gyakran (jó értelemben) kompromisszumkész: ha akarod csak azt csinálja meg az autón, ami „sürgős”, ha szeretnéd bontott, vagy valamilyen más alkatrészt szerel be és ez számodra lehet meggyőző mert időt is és pénzt is tudsz (elvileg) spóroni.

Persze, számtalan más egyéni oka is lehet annak, hogy miért autószerelőhöz mész, az egész extrém esetekig (mert mondjuk a barátod, vagy osztálytársak voltatok), de érdemes átgondolni a szerviz lehetőségét is. Íme az érvek a szerviz mellett.

Ezért vidd az autódat szervizbe

Ahogy számtalan érv szól a szerelő mellett, éppúgy rengeteg érv van (és lehet jó választás) az autószervizünk. Íme néhány, amit érdemes átgondolnod.

1: Átláthatóság

Az átláthatóság azt jelenti, hogy ha hozzánk hozod szervizelni a kocsidat akkor pontosan tudni fogod mennyi időt dolgoztunk rajta, mit és milyen alkatrészekre cseréltünk ki, milyen állapotban hoztad be és vitted el. Azzal is teljes mértékben tisztába leszel mit fizettél ki, és mi hány forint volt.

2: A gyorsaság, pontosság

Egy autószervizben akár egyszerre több szerelő is dolgozik az autódon: vannak olyan szervizfeladatok, amiket akár meg is várhatsz. A gyorsaság egyébként nem jelenti azt, hogy kapkodunk: ettől függetlenül precíz és pontos munkát végzünk.

3: A legmodernebb műszerek és diagnosztika vár

A műhelyeink mellett a műszereink is a legújabbak, a legmodernebbek, ezért biztos lehetsz abban, hogy kijavítjuk az autódat: egy autószerviz biztosan nem „találgat” vagy vár alkatrészre, megoldásra, másik szakemberre.

4: Szakértelem

Talán ez a legfontosabb érvünk: az autók folyamatosan változnak, egyre modernebbek, egyre speciálisabb ezért naprakész ismereteket követelnek meg.  Éppen ezért folyamatosan fejlesztjük az autószerelőink tudását, így az naprakész, gyors és speciális.

Ha meghibásodott, elromlott az autód szívesen megjavítjuk a szervizünkben. Kérj időpontot akár most.

Cookie Settings

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés