Mondhatunk 6 okot miért érdemes új autót venni?

Persze azon túl, hogy egy új autónak újautó-illata van, te ülsz bele majd (szinte) elsőnek, és meg is érdemled, és sokkal szebb, modernebb, mint a régi autód. Összegyűjtöttünk 6 megfellebbezhetetlen érvet, amiért érdemes új autót vásárolni.

Kell-e egyáltalán új autó?

Sokan mondják azt, hogy egyszerűen nem érdemes új autót venni, hiszen „amikor kihozod a szalonból máris veszít az értékéből” de gyakoriak az olyan – nem gazdasági jellegű – érvek is mint az, hogy kevésbé feltűnő egy használt autó, nem lesz sok irigyed, vagy hogy megúszod a cascot, de az is elhangzott már, hogy a tipikus hibák már kijöttek.

De akkor miért érdemes mégis új autót választani? Íme 6 megcáfolhatatlan ok.

1: Hogy élvezd az új technológiákat

Tudjuk, hogy ez a pont azonnal megosztó lesz. Hiszen egy 30+ éves veterán Volkswagwen Bogárnak  elképesztő hangulata van, millió emléket őriz, úgyhogy az a legkevesebb, hogy nehéz tekerni a kormányt, és nem túl fürge de… sok vadonatúj autómodell fantasztikus technológiai funkcióval rendelkezik. Amit meg kell tapasztalnod. ABS, HSA, adaptív távolságtartó, és reggelig sorolhatnánk mivel tud elkényeztetni egy modern, új autó téged.

2: Mert kényelmesek

Oké, mi is tudjuk, hogy vannak talán túlzó kényelmi megoldások, olyanok, amik nélkül azért lehet élni (például a digitális kétzónás klíma ilyen) de különösen akkor, ha gyerek is van a családban, számtalan kényelmi funkció új értelmet nyer és alapvető elvárássá válik, miközben imádni fogod. Például azt a „felesleges” funkciót, hogy a csomagokkal a kezedben nem kell a csomagtartóval variálni elég a kocsi alatt elhúzni a lábad, hogy kinyíljon.

3: Biztonságosak

Az új autók telis tele vannak olyan aktív, és passzív biztonsági megoldásokkal, amelyek miatt néha igaz lehet az, hogy „biztonságot vásárolsz”. (Azért nem soroljuk fel az aktív, és a passzív biztonsági megoldásokat, mert autónként eltérőek)

4: A garancia

Ma minden új autóra több évig kapsz garanciát: szinte az egyetlen elvárt az, hogy a márkaszervizt szervizelje. Tudjuk, hogy ha nem márkaszervizbe vinnéd a kocsidat, akkor „olcsóbban megúsznád” a szervizt, de ez az ára a garanciának.

5: Az olcsóbb fenntartani

Amikor megvettem az első autómat (egy Ford Sierrát) akkor még a 8-9 (vagy esetenként 10 literes) átlagfogyasztás teljesen helyénvalónak tűnt, még akkor is, ha a kocsi nem volt egy versenyautó, inkább egy nagy hodály. Ma a 10 liter körüli átlagfogyasztás elrettentő lenne, hiszen a mostani autónk 4,4 litert fogyaszt. Emiatt jóval költséghatékonyabb fenntartani. Nos meg azért is mert nem romlik el, nem kell állandóan szerelőhöz járkálni vele. Egy új autó mindig költséghatékony, sokat fogsz vele spórolni.

6: Mert megbízhatóbbak

Nehéz ezt a pontot kifejteni, mert ennél nem sok egyértelműbb tény van. Az új autód biztonságos és megbízható lesz. Nem valószínű, hogy „otthagy” az út szélén, ha mégis valami fatális véletlen történik, akkor valószínűleg garanciális, ezért a javítás nem kerül egy filléredbe sem. Ez mind fizikailag, mind anyagilag biztonságot nyújt neked.

Lepd meg magad egy új autóval. Kattints, nézz szét a kínálatunkban!

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés