5 ok amiért imádni fogod a Hyundai Kona-t

Ha most marketingcikket írnánk, akkor biztosan úgy kezdnénk, hogy a Hyundai mindig meglep téged valamivel. Most éppen ezzel a csodálatos formatervezésű, esztétikus, könnyen vezethető, akár elektromos változatban is megvásárolható Konával. De nem olyan cikket írunk, ezért csak összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes kipróbálod, és amiért szerintünk szeretni fogod a Hyundai Kona-t.

Kona, Kauni: mit jelent a kocsi neve?

Nem az első (és valószínűleg nem is az utolsó) eset az, hogy egy autó különböző nyelvterületeken különböző néven fut. Így járt a Kona is. Az autó eredetileg Hawaii egyik partszakaszáról kapta a nevét, ám a cona szó (amit ugyan nem k-val, hanem c-vel írnak, de kona-nak ejtenek) a portugál, és a brazil szlengben éppen a női nemi szervet jelenti, ezért ott Kauni-ra keresztelték a SUV-ot.

Ez csak egy kicsi kitérő, te nem ezért fogod szeretni a Kona-t elmondjuk, hogy miért.

1: Az ára miatt.

Fura, hogy egy autónál az árával kezdjük – különösen akkor, ha tudjuk, hogy a hirdetések gyakran trükköznek az árral, és elérhetetlenül alacsonyra áraznak egy autót a reklámkampányban, azért, hogy felkapd rá a fejed – de a Kona ára tényleg figyelemre méltó. Sikerült meglepően alacsonyan tartani úgy, hogy már a kocsi alapfelszereltsége is magas.

2: Mert takarékos

Mindent úgy terveztek meg az autón, hogy takarékos legyen. Hatsebességes váltót kapott, azért, hogy minél alacsonyabb fordulatszámon tudjon haladni. Turbófeltöltős benzinmotorral gyártják, ami szintén optimálisan alacsonyan tartja a fogyasztást. Első kerék meghajtású ami megint ezt segíti: nem csoda, hogy „alig fogyaszt”

3: Mert élmény vezetni

Tudjuk, hogy ezt minden autóról megírják (végül is ki írna olyat, hogy ezt az autót rossz vezetni, vagy azt, hogy semmiféle vezetési élményt nem ad) de a Konát tényleg élmény vezetni. SUV, szóval nem kicsi, de könnyen fordul, könnyen navigálható. A vezetőnek minden kézre esik, számtalan vezetést segítő technikát pakoltak bele (oké, ez talán elvárt 2020-ban) szóval, tényleg szuper. És hosszú távon is, mert kényelmes.

4: Csúcstechnológia

A Hyundai Kona telis tele van csúcstechnológiával. Ha azt írjuk, hogy head up display-jel rendelkezik, akkor nem biztos, hogy pontosan tudod, hogy mi az. Képzelj el egy átlátszó kivetítőt (tökéletes fényerővel) ami minden pillanatban segíti a vezetésedet: látod rajta a legfontosabb infókat. Azt, hogy mennyivel mész a navigációt, és egy sor fontos adatot. Az szinte már természetes, hogy vezeték nélkül tölti a telefonodat. De az ADAS-ról külön kell szólnunk.

5: Az ADAS (avagy a Smart Sense)

Ez lesz az, ami lenyűgöz, hiszen a Kona figyeli a gyalogosokat vagy bármilyen lehetséges ütközés veszélyét, és figyelmeztet rá. Ha nem reagálsz, vagy nem elég jól reagálsz akkor beavatkozik, akár ki is védi helyetted az ütközést. A sávtartó asszisztens már természetes, ahogy a holttér figyelő is. A Kona tulajdonképpen a ma elérhető összes technikát beveti azért, hogy megóvjon téged, és minden segítséget megad ahhoz, hogy biztonságosan vezess.

Gyere, ismerd meg (akár elektromos változatban is) az új Konát!

Automata váltó olajcsere ajánlatkérés